Iako danas u Hrvatskoj imamo bezbroj poznatih medijski eksponiranih osoba kao i onih koje bi to željeli biti (kako ih danas sa podsmijehom nazivamo – posvuduše), čini se da je jedno od posljednjih uručenja modnih nagrada ipak izazvalo svojevrstan bunt u tim društvenim krugovima jer su mnogi stolovi za pozvane goste događanja ostali prazni.

Zašto se dogodila takva situacija nije bilo jasno ni organizatoru, ni novinarima koji su došli popratiti ovo modno događanje. Namjerno ne želimo pisati niti imenovati o čemu se točno radi i o kojem događanju je riječ jer ne želimo ulaziti u polemike oko toga da li je ovaj bunt  bio namjeran ili se slučajno dogodilo da su stolovi ostali prazni. Da sad imenujemo događaj i osobu koja je trebala primiti glavnu nagradu, sigurno biste mnogi od vas baš njoj, toj osobi osobno pripisali činjenicu da zbog nje nije bio dobar odaziv na događanje.

 A nas stvarno više zanima ta činjenica kako se moglo dogoditi da su ti svi ljudi koji se inače vole pokazivati u javnosti i ne žele propustiti niti jednu priliku za medijski pokrivenim događajem i slikanju, snimanju te intervjuima – kako su baš njihovi stolovi mogli ostati prazni i prilika propuštena?

Neki izvori informirali su nas o tome da je vrlo velika vjerojatnost toga da su stolovi koji su ostali prazni bili namijenjeni za goste kojima se poziv nije uručio iz prve. Nego su bili zamjena za prve goste koji su bili priželjkivani na događanju ali su zbog drugih obaveza uljudnu, kulturno i na vrijeme odbili poziv.

Navodno su se takozvane „zamjene“ našle uvrijeđene što ti stolovi i nisu prvotno bili namijenjeni za njih, tako da su odlučili udruženo lijepo potvrditi dolazak na događanje bez da se imalo sumnjalo u njihove realne planove – a potom su svi zajedno grupno izostali sa događanja i na taj način poslali poruku kako se ustvari osjećaju.